![I ett hölje av krispig choklad finns en inkapslad tryffel. Höljet är fryssprayat med choklad. Allt på bilden är olika texturer av choklad.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/svartvinbarspralin-med-krispigt-skal/2250626053.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Svartvinbärspralin med krispigt skal
![Svartvinbärspralin med krispigt skal](https://cdn-kund.arla.se/recept/svartvinbarspralin-med-krispigt-skal/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
I ett hölje av krispig choklad finns en inkapslad tryffel. Höljet är fryssprayat med choklad. Allt på bilden är olika texturer av choklad.
Gör så här
-
Spraychoklad:
- Slå kakaofettet över chokladen. Blanda.
-
Chokladskal:
- Lägg kakaonibs i botten på pralinformar. Spraya formarna med den tempererade spraychokladen så att kakaonibsen ligger kvar.
- Gjut skalen med chokladen så att det blir ett lager med 1 mm tjock choklad runt hela formarna.
-
Svartvinbärsmarmelad:
- Koka upp svartvinbärspuré, glykos och citronsaft med 200 g socker.
- Blanda resterande mängd socker med pektin. Blanda vodka och citronsyra.
- Tillsätt socker och pektin till purén när den kokar. Koka blandningen till 106°, blanda i vodkablandningen. Häll marmeladen i en ugnsfast form. Låt vila ett dygn i kyl.
-
Tryffel:
- Koka upp grädde, smör, puréer, glykos och socker.
- Slå över chokladen i tre omgångar, mixa samtidigt försiktigt med stavmixer så att inte luft slås in i tryffeln. Skapa en emulsion och mixa i vodkan försiktigt så att emulsionen behålls.
-
Montering:
- Fyll de krispiga pralinskalen till hälften med tryffel. Lägg på ett tunt lager med svartvinbärsmarmelad. Fyll upp skalen med tryffeln.
- Låt vila till nästa dag och locka pralinerna.
- Slå ut pralinerna. Ställ i frys 2–3 min innan de sprayas med spraychoklad, som ej behöver vara tempererad.