En försvinnande läcker smakkombination som känns fullkomligt självklar. Svarta vinbär och choklad är ett tacksamt par med rika smaker.

Svartvinbärsparfait med chokladplättar

Recept av Magnus Johansson

En försvinnande läcker smakkombination som känns fullkomligt självklar. Svarta vinbär och choklad är ett tacksamt par med rika smaker.

Gör så här

  • Svartvinbärsparfait:

    • Vispa äggvita, socker och citronsaft kraftigt över vattenbad till 60°. Vispa massan kall och vänd ner svartvinbärspuré, lättvispa grädde och smetana.
    • Fyll i plaströr och frys.
  • Maräng:

    • Vispa äggvita och socker till en krämig maräng. Vänd ner purén så att marängen blir melerad.
  • Chokladplättar:

    • Vispa äggvita och socker till en maräng.
    • Smält chokladen till 55° och vänd ner i marängsmeten. Tillsätt smält smör och äggula.
    • Spritsa upp 20 runda plättar på silpatduk och baka i ugn, 180° i 6 – 8 min.
  • Servering:

    Ta ut svartvinbärsparfaiten ur frysen och tryck ut den ur rören, skär i 10 bitar. Lägg upp svartvinbärsparfait på chokladplättar och spritsa på marängen (använd slät tyll). Dekorera med ytterligare en chokladplätt och gärna med en extra chokladdekor.