Svartvinbärsparfait med chokladplättar

Svartvinbärsparfait med chokladplättar

Gör så här

Svartvinbärsparfait
1. Vispa äggvita, socker och citronsaft kraftigt över vattenbad till 60°. Vispa massan kall och vänd ner svartvinbärspuré, lättvispa grädde och smetana.

2. Fyll i plaströr och frys.

Maräng
1. Vispa äggvita och socker till en krämig maräng. Vänd ner purén så att marängen blir melerad.

Chokladplättar
1. Vispa äggvita och socker till en maräng.

2. Smält chokladen till 55° och vänd ner i marängsmeten. Tillsätt smält
smör och äggula.

3. Spritsa upp 20 runda plättar på silpatduk och baka i ugn, 180° i 6 – 8 min.

Servering
Ta ut svartvinbärsparfaiten ur frysen och tryck ut den ur rören, skär i 10
bitar. Lägg upp svartvinbärsparfait på chokladplättar och spritsa på marängen (använd slät tyll). Dekorera med ytterligare en chokladplätt och gärna med en extra chokladdekor.

Källa: Sweetlab 2012

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen