Svarta vinbär med brynt smör och frostad smetana

Svarta vinbär med brynt smör och frostad smetana

Gör så här

1.Koka upp vatten, sirap och socker. Tillsätt det blötlagda gelatinbladen och låt smälta. Blanda med smetana. Frys in i låg form tills den är helt genomfryst.

2.Mixa glassen i en matberedare tills den blir smidig. Häll över i en form och låt den sätta sig i frysen ca 30 min.

3.Värm bär, florsocker och brynt smör i en kastrull. Servera de varma bären med frostad smetana och rivet citronskal.

Källa:Arla Köket smetana 2011
Viktor Westerlind, Årets Kock 2009

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen