Den svarta pizzan, färgad med aktivt kolpulver, är faktiskt en pizza bianco då den täcks med crème fraiche och långlagrad Präst®. Svartkålen går med i pizzaugnen och får en krispig textur. Pizzan toppas därefter med pata negra, tunt hyvlad svart tryffel och vattenkrasse.

Svart pizza med svartkål, pata negra och tryffel

Recept av Ludvig Tjörnemo

Den svarta pizzan, färgad med aktivt kolpulver, är faktiskt en pizza bianco då den täcks med crème fraiche och långlagrad Präst®. Svartkålen går med i pizzaugnen och får en krispig textur. Pizzan toppas därefter med pata negra, tunt hyvlad svart tryffel och vattenkrasse.

Gör så här

  • Pizzadeg:

    • Lös upp jäst och salt i vattnet. Tillsätt olja, kolpulver och mjöl. Kör med degkrok på låg hastighet ca 15 min. Låt jäsa 1 tim.
    • Väg upp 100 g bitar och rundriv. Lägg i inoljade plastlådor eller plastad kantin med lock. Kalljäst i kylen över natten. Ta ut degen 1–2 tim innan den ska bakas.
  • Topping:

    • Tryck ut pizzorna. Toppa med crème fraiche, ost och svartkål. Baka pizzorna i pizzaugn på 350° ca 1,5 min.
    • Toppa med pata negra, hyvlad tryffel, vattenkrasse, citronskal och svartpeppar.