![Ett hantverk av högsta klass. Hatten av för Kalles underbara petit-fourer förtrollade till flugsvampar med en ljuvlig ganache på hasselnötspraliné och hasselnötslikör. Foten är en saftig kaka doppad i citronjuice och vit choklad. Kakaonibs ger krisp och smak.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/svampar-fyllda-med-hasselnotsganache-och-citronkaka/1183391234.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.46,0.39&format=webp&quality=80)
Svampar fyllda med hasselnötsganache och citronkaka
![Svampar fyllda med hasselnötsganache och citronkaka](https://cdn-kund.arla.se/recept/svampar-fyllda-med-hasselnotsganache-och-citronkaka/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Ett hantverk av högsta klass. Hatten av för Kalles underbara petit-fourer förtrollade till flugsvampar med en ljuvlig ganache på hasselnötspraliné och hasselnötslikör. Foten är en saftig kaka doppad i citronjuice och vit choklad. Kakaonibs ger krisp och smak.
Gör så här
-
Citronkaka:
- Bryn smöret och låt svalna. Vispa äggvita, socker, allt mjöl, bakpulver, salt och citronskal. Rör ner det brynta smöret lite i taget. Fyll små silikonformar (smeten räcker till fler än 30 st) som ser ut som svampfötter. Baka av i ugn på 180° ca 20 min. Låt svalna och frys. Ta ur formarna, tina och doppa i citronsaft. Låt torka ca 30 min. Doppa i tempererad vit choklad.
-
Pralinskal:
- Måla pralinformen med vitt och rött kakaofett. Gjut sedan skalen i vit choklad.
- Koka upp grädde, glykos och havssalt till hasselnötsganachen. Häll över mörk choklad och praliné och blanda. Tillsätt smör och likör och mixa slätt. Låt svalna till 30° och fyll pralinskalen. Låt stå i rumstemperatur (helst 18°) över natten.
-
- Locka med tempererad vit choklad, kyl och knacka pralinerna ur formen. Limma en pralin på varje svampfot med lite vit choklad. Ställ på fat med kakaonibs.