![Svampsill i krämig örtsås med smak av hela örtagården.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/svamp-sill-i-kramig-ort--och-citronsas/4125341395.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Svampsill i krämig ört- och citronsås
![Svampsill i krämig ört- och citronsås](https://cdn-kund.arla.se/recept/svamp-sill-i-kramig-ort--och-citronsas/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Svampsill i krämig örtsås med smak av hela örtagården.
Gör så här
-
Inlagd svamp:
- Skiva svampen grovt.
- Koka upp ättiksprit, vatten och salt, lägg i svampen. Låt sjuda ca 15 min och häll av lagen.
- Blanda avrunnen svamp med socker och senapsfrön. Låt dra i kyl över natten.
-
Ört- och citronsås:
- Blanda citronskal, örter och peppar med crème fraiche och smaka av med salt.
- Vänd ihop med svampen och låt stå i kyl minst 1 dygn.