![En krämig svampmacka är självklart på hösten när det är högsäsong för svensk skogssvamp. Hårdstek svampen och rör inte om i pannan för då kyls den ner och svampen blir kokt istället för stekt. Lite soja i stuvningen förstärker svampens umamismak.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/svamp--lok--gradde--vattenkrasse/962584513.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Svamp – Lök – Grädde – Vattenkrasse
![Svamp – Lök – Grädde – Vattenkrasse](https://cdn-kund.arla.se/recept/svamp--lok--gradde--vattenkrasse/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En krämig svampmacka är självklart på hösten när det är högsäsong för svensk skogssvamp. Hårdstek svampen och rör inte om i pannan för då kyls den ner och svampen blir kokt istället för stekt. Lite soja i stuvningen förstärker svampens umamismak.
Gör så här
-
- Rensa svampen och skär ner i mindre bitar. Värm en stekpanna med olja. Lägg ner svampen och låt den ligga utan att röra om i 2 min. Vänd svampen och låt den ligga ca 2 min till. Tillsätt vitlök och schalottenlök. Stek vidare och avsluta med soja, crème fraiche och grädde. Koka ihop och smaka av med salt.
- Dela baguetten på längden och skär varje halva i 5 bitar. Bred smör på brödbitarna och stek i en medelvarm panna tills de blir härligt gyllenbruna. Toppa med svampstuvningen och vattenkrasse.