Frasiga struvor med fint stjärnmönster blir julbordets vackraste blickfång. Välj den struvform som passar ert julbord bäst. Färskostsmöret kan ligga i vacpåsar och vila i frysen.

Struva och rivet färskostsmör med picklad rödlök

Struva och rivet färskostsmör med picklad rödlök

Frasiga struvor med fint stjärnmönster blir julbordets vackraste blickfång. Välj den struvform som passar ert julbord bäst. Färskostsmöret kan ligga i vacpåsar och vila i frysen.

Gör så här

  • Saltstruvor:

    • Rör ihop grädde och ägg. Tillsätt mjöl, socker och salt. Låt smeten svälla ca 1 tim.
    • Hetta upp oljan till 180°. Värm struvjärnet i oljan. Doppa järnet i smeten och fritera sedan tills struvan är gyllene i färgen. Lossa struvan försiktigt från järnet och låt rinna av på papper. Värm järnet igen och fritera nästa struva.
  • Färskostsmör:

    • Hacka rödlöken fint. Koka upp ättika, socker och vatten och slå lagen över löken. Låt dra i minst 1 tim.
    • Låt rödlöken rinna av och vispa smöret. Blanda löken med smör och färskost, smaka av med salt. Rulla in i bakplåtspapper och frys.
  • Vid servering:

    • Riv det frysta färskostsmöret över struvorna.