![Frasiga struvor med fint stjärnmönster blir julbordets vackraste blickfång. Välj den struvform som passar ert julbord bäst. Färskostsmöret kan ligga i vacpåsar och vila i frysen.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/struva-och-rivet-farskostsmor-med-picklad-rodlok/196091268.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.47,0.51&format=webp&quality=80)
Struva och rivet färskostsmör med picklad rödlök
![Struva och rivet färskostsmör med picklad rödlök](https://cdn-kund.arla.se/recept/struva-och-rivet-farskostsmor-med-picklad-rodlok/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
Frasiga struvor med fint stjärnmönster blir julbordets vackraste blickfång. Välj den struvform som passar ert julbord bäst. Färskostsmöret kan ligga i vacpåsar och vila i frysen.
Gör så här
-
Saltstruvor:
- Rör ihop grädde och ägg. Tillsätt mjöl, socker och salt. Låt smeten svälla ca 1 tim.
- Hetta upp oljan till 180°. Värm struvjärnet i oljan. Doppa järnet i smeten och fritera sedan tills struvan är gyllene i färgen. Lossa struvan försiktigt från järnet och låt rinna av på papper. Värm järnet igen och fritera nästa struva.
-
Färskostsmör:
- Hacka rödlöken fint. Koka upp ättika, socker och vatten och slå lagen över löken. Låt dra i minst 1 tim.
- Låt rödlöken rinna av och vispa smöret. Blanda löken med smör och färskost, smaka av med salt. Rulla in i bakplåtspapper och frys.
-
Vid servering:
- Riv det frysta färskostsmöret över struvorna.