Då grädde hälls i formen med saffransbullarna resulterar det extra saftiga och krämiga bullar. Pensla med sockerlag när bullarna är bakade och strö på strösocker.

Sticky bun med saffran

Sticky bun med saffran
Recept av Sara Aasum Hultberg

Då grädde hälls i formen med saffransbullarna resulterar det extra saftiga och krämiga bullar. Pensla med sockerlag när bullarna är bakade och strö på strösocker.

Gör så här

    • Blanda samtliga ingredienser till degen i en degblandare och kör 3 min på låg hastighet. Öka hastigheten och kör ca 8 min till en fin deg.
    • Tryck ut degen på en plåt och låt vila i kylen i minst 2 tim eller över natten.
    • Blanda alla ingredienser till fyllningen i maskin med vinge.
    • Kavla ut degen i en långsmal rektangel ca ½ cm. Bred på fyllningen och rulla ihop tight. Dela till 90 bullar à ca 50 g.
    • Lägg 15 bullar i formar, ca 25x35 cm. Låt jäsa till dubbel storlek i rasken eller i rumstemperatur.
  • Pensling och garnering:

    • Koka en sockerlag, 50/50 till pensling efter avbakning.
    • Fördela grädden över bullarna i formen och baka av i ugn på 200° 20–25 min.
    • Pensla med sockerlag direkt när de kommer ur ugnen och strö på strösocker.