Stekta plommon med fänkål och getost
Underbar kombination med varma galangaglaserade plommon, råhyvlad fänkål och getost. Allt toppas med fänkålsfrön och dill.
Gör så här
-
- Dela och kärna ur plommonen. Hetta upp en stekpanna och stek plommonen på snittytan i hälften av smöret till fin färg. Lyft dem ur stekpannan.
- Fräs galangaroten på svag värme i resterande smör tills den mjuknat. Tillsätt honung, limesaft och kanel och koka ihop några minuter. Tillsätt plommonen och glasera dem i lagen. Låt ev koka i några minuter tills de är mjuka. Krydda med lite salt.
- Spara fänkålsdillen och ta bort det yttersta lagret på fänkålen. Hyvla fänkålen supertunt på mandolin och lägg i isvatten i minst 30 min. Häll av vattnet och vänd fänkålen med olivolja och limesaft vid servering.
- Lägg plommonen på tallrikar och ringla över lite av lagen. Toppa med fänkålen, stör över getost och fänkålsfrön och garnera med fänkålsdill och basilika.