När nektarinerna är i säsong passar de bra i desserter. Stek dem mjuka i en karamell och toppa en liten glasdessert med t ex len cheesecakekräm. Strö rostat havrecrunch eller mandelkaramell på nektarinerna för lite krisp. En perfekt liten dessert att erbjuda gästerna efter lunchen.

Stekta nektariner

Stekta nektariner
Recept av Disa Molin

När nektarinerna är i säsong passar de bra i desserter. Stek dem mjuka i en karamell och toppa en liten glasdessert med t ex len cheesecakekräm. Strö rostat havrecrunch eller mandelkaramell på nektarinerna för lite krisp. En perfekt liten dessert att erbjuda gästerna efter lunchen.

Gör så här

    • Kärna ur och skär upp nektarinerna i önskad form.
    • Smält socker och vatten i en kastrull och låt karamelliseras till en gyllene karamell.
    • Tillsätt nektariner och vänd runt tills de blivit lite mjuka.