![När nektarinerna är i säsong passar de bra i desserter. Stek dem mjuka i en karamell och toppa en liten glasdessert med t ex len cheesecakekräm. Strö rostat havrecrunch eller mandelkaramell på nektarinerna för lite krisp. En perfekt liten dessert att erbjuda gästerna efter lunchen.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/stekta-nektariner/2435580497.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Stekta nektariner
![Stekta nektariner](https://cdn-kund.arla.se/recept/stekta-nektariner/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
När nektarinerna är i säsong passar de bra i desserter. Stek dem mjuka i en karamell och toppa en liten glasdessert med t ex len cheesecakekräm. Strö rostat havrecrunch eller mandelkaramell på nektarinerna för lite krisp. En perfekt liten dessert att erbjuda gästerna efter lunchen.
Gör så här
-
- Kärna ur och skär upp nektarinerna i önskad form.
- Smält socker och vatten i en kastrull och låt karamelliseras till en gyllene karamell.
- Tillsätt nektariner och vänd runt tills de blivit lite mjuka.