Stekt grön sparris serveras med en mjuk ostcrème på Svecia. Ett välsmakande citronsmör skedas över sparrisen vid servering. Underbart som egen mellanrätt på menyn eller som tillbehör till grillat.

Stekt sparris med ostcrème och citronsmör

Recept av Thomas Sjögren

Stekt grön sparris serveras med en mjuk ostcrème på Svecia. Ett välsmakande citronsmör skedas över sparrisen vid servering. Underbart som egen mellanrätt på menyn eller som tillbehör till grillat.

Gör så här

    • Dela sparrisen på längden och vänd i olja. Stek sparrisen i en panna tills den får fin färg. Lägg i smör och pressa i citron. Smaka av med salt. Skeda citronsmöret över sparrisen vid servering.
    • Knäck äggen i en kastrull. Värm äggen under omrörning tills de börjar koagulera och sätta sig som en äggröra, häll upp i en kannmixer. Mixa med riven ost, crème fraiche och smör till en slät crème. Smaka av med salt.