Stekt fläskkarré med äppelsallad

Stekt fläskkarré med äppelsallad

Stekt fläskkarré med äppelsallad

Helgen bjuder alltid på något extra. Som marinerad fläskkarré, stek eller kotlettrad som sköter sig själv i ugnen. Rostade söta palsternackor i sällskap med potatis och morötter är värmande och trygg mat som smakar extra gott.

Gör så här

    • Gör en marinad av olja, tomatpuré, soja, salt och peppar. Lägg i karréskivorna. Låt ligga i minst 30 min.
    • Tvätta äpplena noga, behåll skalet. Skär bort kärnhuset och strimla i fina stavar.
    • Häll över yoghurt och blanda väl. Smaka av med vitlök, kryddor och honung.
    • Stek karrén på medelgod värme.
    • Servera karrén med rostade rotfrukter (t ex potatis, palsternacka och morot), äppelsallad och grönsallad.