Helgen bjuder alltid på något extra. Som marinerad fläskkarré, stek eller kotlettrad som sköter sig själv i ugnen. Rostade söta palsternackor i sällskap med potatis och morötter är värmande och trygg mat som smakar extra gott.

Stekt fläskkarré med äppelsallad

Helgen bjuder alltid på något extra. Som marinerad fläskkarré, stek eller kotlettrad som sköter sig själv i ugnen. Rostade söta palsternackor i sällskap med potatis och morötter är värmande och trygg mat som smakar extra gott.

Gör så här

    • Gör en marinad av olja, tomatpuré, soja, salt och peppar. Lägg i karréskivorna. Låt ligga i minst 30 min.
    • Tvätta äpplena noga, behåll skalet. Skär bort kärnhuset och strimla i fina stavar.
    • Häll över yoghurt och blanda väl. Smaka av med vitlök, kryddor och honung.
    • Stek karrén på medelgod värme.
    • Servera karrén med rostade rotfrukter (t ex potatis, palsternacka och morot), äppelsallad och grönsallad.