Kålrot är en billig och underskattad råvara. Den är söt, matig och blir god ljummen i en sallad med bacon. Matcha med en krämig dressing på två sorters senap.

Spenatsallad med vinägerstekt bacon, sirapsrostad kålrot och yoghurtdressing

Recept av Malin Söderström

Kålrot är en billig och underskattad råvara. Den är söt, matig och blir god ljummen i en sallad med bacon. Matcha med en krämig dressing på två sorters senap.

Gör så här

    • Strimla bacon och stek i stekpanna eller i ugn, 170°. Låt fettet rinna av och lägg i stekpannan. Slå på vinäger och låt koka in.
    • Skär kålroten i stavar och lägg i ugnsbleck. Ringla över olja, sirap och salta lätt. Blanda runt och rosta i ugn, 170° ca 20 min tills kålroten är mjuk.
    • Blanda matyoghurt och senap, smaka av med salt.
    • Skölj spenaten i kallt vatten och slunga den torr. Blanda kålrot och bacon och håll ljummet.
    • Bottna ett fat eller tallrikar med spenat och strö kålrot och bacon över. Servera yoghurtdressingen i en klick vid sidan om.