![Sötpotatisspread smaksatt med limeblad, citron och vitlök samt solroskärnor för lite crunch blir en god topping på smörgåsar eller fyllning i piroger. Rostad, i stället för kokt sötpotatis, ger extra fyllig smak.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/sotpotatisspread/1094294319.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.42,0.45&format=webp&quality=80)
Sötpotatisspread
![Sötpotatisspread](https://cdn-kund.arla.se/recept/sotpotatisspread/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Sötpotatisspread smaksatt med limeblad, citron och vitlök samt solroskärnor för lite crunch blir en god topping på smörgåsar eller fyllning i piroger. Rostad, i stället för kokt sötpotatis, ger extra fyllig smak.
Gör så här
-
- Skala sötpotatisen och skär i bitar. Rosta i ugn på 175° i 15–20 min.
- Mixa sötpotatisen grovt med solroskärnor, limeblad, citronskal, citronsaft, vitlök och olivolja. Späd med vatten till önskad konsistens och smaka av med salt.