![Läskande och smakintensiv sorbet. Persimon påminner lite i smaken om söta plommon och dadlar.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/sorbet-pa-mandarin-och-persimon/483732979.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Sorbet på mandarin och persimon
![Sorbet på mandarin och persimon](https://cdn-kund.arla.se/recept/sorbet-pa-mandarin-och-persimon/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Läskande och smakintensiv sorbet. Persimon påminner lite i smaken om söta plommon och dadlar.
Gör så här
-
- Skala persimonfrukterna. Mixa sockerlag, socker och persimon till en puré och passera.
- Tillsätt mandarinpuré, citronsaft och bas 50 frukt och mixa slätt.
- Tillsätt jilk och frys i gelatomaskin. Ta ur gelatomaskinen, lägg i kantin och chockfrys i 10 min. Ringla över hallonsås och garnera med persimon, inlagda mandarinklyftor och citronmelissblad.