![En mycket god sorbet med intensiv syra och tydlig smak av havtorn. En perfekt sorbet ihop med gelato, t ex lakrits.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/sorbet-pa-havtorn/4008761111.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Sorbet på havtorn
![Sorbet på havtorn](https://cdn-kund.arla.se/recept/sorbet-pa-havtorn/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En mycket god sorbet med intensiv syra och tydlig smak av havtorn. En perfekt sorbet ihop med gelato, t ex lakrits.
Gör så här
-
- Låt havtornen dra i sockerlagen minst 12 tim. Passera havtorn och lag. Spara lite lag till garnering.
- Tillsätt socker, citronsaft och bas 50 frukt, mixa slätt.
- Tillsätt jilk och frys i gelatomaskin. Ta ur gelatomaskinen, lägg i kantin och chockfrys i 10 min. Ringla havtornslag över sorbeten.