![Hallon och citron är ett stilsäkert smakpar. Frisk sorbet med tydlig hallonsmak och syra från citron.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/sorbet-pa-hallon-och-citron/811608649.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Sorbet på hallon och citron
![Sorbet på hallon och citron](https://cdn-kund.arla.se/recept/sorbet-pa-hallon-och-citron/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Hallon och citron är ett stilsäkert smakpar. Frisk sorbet med tydlig hallonsmak och syra från citron.
Gör så här
-
- Mixa hallon och citronsaft lätt så att inte hallonkärnorna slås sönder (då blir det beskt), passera.
- Tillsätt vatten, socker och bas 50 frukt, mixa slätt.
- Tillsätt jilk och frys i gelatomaskin. Ta ur gelatomaskinen, lägg i kantin och chockfrys i 10 min. Garnera med citronhalvor, färska hallon och citronmelissblad.