![Godast blir desserten med nybakade chokladcookies. Varva krossade, knapriga kakor med smakrika hallon och en ljuvlig vaniljkräm kokad på gammeldags vis.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/solmogna-hallon-med-vaniljkram-och-krossade-cookies/3606980957.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Solmogna hallon med vaniljkräm och krossade cookies
![Solmogna hallon med vaniljkräm och krossade cookies](https://cdn-kund.arla.se/recept/solmogna-hallon-med-vaniljkram-och-krossade-cookies/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Godast blir desserten med nybakade chokladcookies. Varva krossade, knapriga kakor med smakrika hallon och en ljuvlig vaniljkräm kokad på gammeldags vis.
Gör så här
-
- Rör samman smör, farinsocker, socker och vaniljsocker. Vispa äggen lätt och blanda ner tillsammans med havregrynen. Blanda sist i mjöl, kakao, salt, bikarbonat och choklad. Forma smeten till bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper, platta till dem lite. Grädda kakorna i ugn 175° 10-15 min, tills de jäst upp och precis fallit samman. Låt kakorna svalna ordentligt.
- Koka upp grädde, mjölk, vaniljstänger och märg i en kastrull, ta kastrullen från värmen för att svalna lite. Vispa äggulor, socker och majsstärkelse, häll blandningen i kastrullen under omrörning. Sjud försiktigt till bra konsistens. Låt krämen kallna och ta upp vaniljstängerna.
-
Vid servering:
Varva hallon, krossade cookies och vaniljkräm i en glasburk. Avsluta med lite extra vaniljkräm och några till hallon på toppen.