Snickers med brynt smörglass och kolasås

Snickers med brynt smörglass och kolasås

Gör så här

1.Koka ihop socker och sirap i en kastruöö. Smäl ner jordnötsmöret under omrörning. Vänd i cornflakes och salt. Lägg ut på smörpapper, kyl ner och smula.

2.Bryn smöret under vispning. Ta vara på den brynta bottensatsen.

3.Koka upp grädde och mjölk med vaniljstång och märg. Vispa äggulor och socker. Häll den heta gräddnjölken över äggulorna under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och sjud till 80°. Vispa ner den brynta bottensatsen och smält ner gelatinbladenet. Sila och kyl i glasssmeten. Frys i glassmaskin.

4.Koka ihop ingredienserna till kolasåsen tills den är lite seg. Ta upp vaniljstängerna.

Vid servering
Lägg i crunch i botten och en glasskula ovanpå. Lägg kupolen över (den får ej vidröra glassen).

Framför gästen: häll en stor matsked av den varma kolasåsen mitt på kupolen som då smälter.

Källa: Gustav Trägårdh, Årets Kock 2010

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen