![En drömdessert som har allt. Knaprig, glassig, söt och makalöst god. Lämna luft mellan kupolen och glassen så smälter chokladen härligt när den varma såsen hälls på.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/snickers-med-brynt-smorglass-och-kolasas/1107286928.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Snickers med brynt smörglass och kolasås
![Snickers med brynt smörglass och kolasås](https://cdn-kund.arla.se/recept/snickers-med-brynt-smorglass-och-kolasas/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En drömdessert som har allt. Knaprig, glassig, söt och makalöst god. Lämna luft mellan kupolen och glassen så smälter chokladen härligt när den varma såsen hälls på.
Gör så här
-
- Koka ihop socker och sirap i en kastrull. Smält ner jordnötssmöret under omrörning. Vänd i cornflakes och salt. Lägg ut på smörpapper, kyl ner och smula.
- Bryn smöret under vispning. Ta vara på den brynta bottensatsen.
- Koka upp grädde och mjölk med vaniljstång och märg. Vispa äggulor och socker. Häll den heta gräddmjölken över äggulorna under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och sjud till 80°. Vispa ner den brynta bottensatsen och smält ner gelatinbladet. Sila och kyl i glassmeten. Frys i glassmaskin.
- Koka ihop ingredienserna till kolasåsen tills den är lite seg. Ta upp vaniljstängerna.
-
Vid servering:
Lägg i crunch i botten och en glasskula ovanpå. Lägg kupolen över (den får ej vidröra glassen). Framför gästen: häll en stor matsked av den varma kolasåsen mitt på kupolen som då smälter.