En drömdessert som har allt. Knaprig, glassig, söt och makalöst god. Lämna luft mellan kupolen och glassen så smälter chokladen härligt när den varma såsen hälls på.

Snickers med brynt smörglass och kolasås

Recept av Gustaf Trägårdh

En drömdessert som har allt. Knaprig, glassig, söt och makalöst god. Lämna luft mellan kupolen och glassen så smälter chokladen härligt när den varma såsen hälls på.

Gör så här

    • Koka ihop socker och sirap i en kastrull. Smält ner jordnötssmöret under omrörning. Vänd i cornflakes och salt. Lägg ut på smörpapper, kyl ner och smula.
    • Bryn smöret under vispning. Ta vara på den brynta bottensatsen.
    • Koka upp grädde och mjölk med vaniljstång och märg. Vispa äggulor och socker. Häll den heta gräddmjölken över äggulorna under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och sjud till 80°. Vispa ner den brynta bottensatsen och smält ner gelatinbladet. Sila och kyl i glassmeten. Frys i glassmaskin.
    • Koka ihop ingredienserna till kolasåsen tills den är lite seg. Ta upp vaniljstängerna.
  • Vid servering:

    Lägg i crunch i botten och en glasskula ovanpå. Lägg kupolen över (den får ej vidröra glassen). Framför gästen: häll en stor matsked av den varma kolasåsen mitt på kupolen som då smälter.