![Knaprig, nybakad smulpaj serveras med mjukglass istället för vaniljsås eller en glasskula. Ljuvlig kombo som kommer att uppskattas stort av gästerna och som dessutom utvidgar användandet av mjukglassen.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/smulpaj-med-mjukglass/4032932376.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Smulpaj med mjukglass
![Smulpaj med mjukglass](https://cdn-kund.arla.se/recept/smulpaj-med-mjukglass/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Knaprig, nybakad smulpaj serveras med mjukglass istället för vaniljsås eller en glasskula. Ljuvlig kombo som kommer att uppskattas stort av gästerna och som dessutom utvidgar användandet av mjukglassen.
Gör så här
-
- Kör snabbt ihop alla ingredienser i en maskin med vinge.
- Lägg blandade bär i portionsformar. Strö över socker blandat med potatismjöl.
- Fördela smulorna på bären och baka av i ugn på 200°, låg fläkt tills smuldegen är gyllene, ca 15 min. Låt svalna.
-
Servering:
- Ringla mjukglass direkt från maskinen över smulpajen och servera genast.