
Smörgåstårta med räkor och pepparrot

Gör gärna tårtan dagen före servering eller försäljning. Garnera sedan samma dag som smörgåstårtan ska serveras. Då håller sig t ex sallad och rädisor fräscha och krispiga. Smörgåstårta med räkor och pepparrot kan med fördel skäras i portionsbitar, strykas upp, garneras och säljas som räkbakelser i delidisken.
Håll skärmen tänd
Gör så här
-
Dag 1:
- Häll av räkorna dagen innan.
- Blanda ihop alla ingredienser förutom räkorna, spar 100 g (vid en smörgåstårta på 6 bitar) av färskostkrämen till att stryka upp smörgåstårtan med.
- Hacka räkorna grovt. Och blanda ner i resterande färskoströra.
- Lägg ut brödet och bred på hälften av räkröran på brödet, upprepa detta en gång och avsluta med bröd.
- Bred färskostkrämen på och runt om smörgåstårtan. Plasta och ställ i kyl över natten.
-
Dag 2:
- Stryk upp med färskost på och runt tårtan. Dekorera efter tycke och smak.