Gör gärna tårtan dagen före servering eller försäljning. Garnera sedan samma dag som smörgåstårtan ska serveras. Då håller sig t ex sallad och rädisor fräscha och krispiga. Smörgåstårta med räkor och pepparrot kan med fördel skäras i portionsbitar, strykas upp, garneras och säljas som räkbakelser i delidisken.

Smörgåstårta med räkor och pepparrot

Smörgåstårta med räkor och pepparrot

Gör gärna tårtan dagen före servering eller försäljning. Garnera sedan samma dag som smörgåstårtan ska serveras. Då håller sig t ex sallad och rädisor fräscha och krispiga. Smörgåstårta med räkor och pepparrot kan med fördel skäras i portionsbitar, strykas upp, garneras och säljas som räkbakelser i delidisken.

Lägg till i favoriter Skriva ut

Ingredienser

1 st
1 st (6 bitar)
  • 400 g brioche (limpa) eller landgångsbröd
Fyllning dag 1:
Garnering dag 2:
  • 100 g Arla® Pro Cream cheese
  • ekbladssallad och krispsallad
  • 180 g skalade räkor
  • rädisa, tunt skivade i isvatten
  • 60 g löjrom eller annan röd rom
  • färsk dill
  • färsk körvel
  • ätbara blommor, t ex lila strandkrassning
Håll skärmen tänd

Gör så här

  • Dag 1:
    • Häll av räkorna dagen innan.
    • Blanda ihop alla ingredienser förutom räkorna, spar 100 g (vid en smörgåstårta på 6 bitar) av färskostkrämen till att stryka upp smörgåstårtan med.
    • Hacka räkorna grovt. Och blanda ner i resterande färskoströra.
    • Lägg ut brödet och bred på hälften av räkröran på brödet, upprepa detta en gång och avsluta med bröd.
    • Bred färskostkrämen på och runt om smörgåstårtan. Plasta och ställ i kyl över natten.
  • Dag 2:
    • Stryk upp med färskost på och runt tårtan. Dekorera efter tycke och smak.
Produkter i detta recept