Smörgåstårta med räkor och pepparrot

Smörgåstårta med räkor och pepparrot

Smörgåstårta med räkor och pepparrot
Recept av Linda Dahl

Gör gärna tårtan dagen före servering eller försäljning. Garnera sedan samma dag som smörgåstårtan ska serveras. Då håller sig t ex sallad och rädisor fräscha och krispiga. Smörgåstårta med räkor och pepparrot kan med fördel skäras i portionsbitar, strykas upp, garneras och säljas som räkbakelser i delidisken.

Gör så här

  • Dag 1:
    • Häll av räkorna dagen innan.
    • Blanda ihop alla ingredienser förutom räkorna, spar 100 g (vid en smörgåstårta på 6 bitar) av fyllningen till att stryka upp smörgåstårtan med.
    • Hacka räkorna grovt. Och blanda ner i fyllningen.
    • Lägg ut brödet och bred på hälften av räkröran på brödet, upprepa detta en gång och avsluta med bröd.
    • Plasta och ställ i kyl över natten.
  • Dag 2:
    • Stryk upp med den sparade fyllningen på och runt tårtan. Dekorera efter tycke och smak.