Smörgåstårta med kyckling och curry

Smörgåstårta med kyckling och curry

Smörgåstårta med kyckling och curry
Recept av Linda Dahl

Kyckling och curry är omtyckta smaker som gör sig bra i en smörgåstårta, på ett smörrebröd eller i en baguettesmörgås. Se till att smörgåstårtan har tydliga smaker och olika texturer. Gör gärna tårtan dagen före servering eller försäljning. Garnera sedan samma dag som smörgåstårtan ska serveras.

Gör så här

  • Dag 1:
    • Salta och peppra kycklingen och stek gyllenbrun i smör. Stek klart i ugn på 160° till en innertemperatur på 70°. Låt svalna. Skär kycklingen i små tärningar.
    • Finhacka löken och skär moroten i små tärningar (brunoise). Stek löken i smör tills den blivit mjuk, tillsätt morot och curry, fräs under omrörning ca 1 min.
    • Tärna äpplet fint och vänd ner i curryblandningen med tabascon. Lägg i en bunke och svalna.
    • Blanda smetana, kesella, mango chutney, persilja, salt och peppar. Lägg undan 100 g (vid en smörgåstårta på 6 bitar) till att stryka upp smörgåstårtan med.
    • Vänd ner kycklingen i curryblandningen. Blanda med resterande fyllning.
    • Lägg ut brödet och lägg på hälften av kycklingröran på brödet, upprepa detta en gång och avsluta med bröd.
    • Plasta och ställ i kyl över natten.
  • Dag 2:
    • Stryk på dem sparade fyllningen runt om. Dekorera efter eget tycke och smak.