Kyckling och curry är omtyckta smaker som gör sig bra i  en smörgåstårta, på ett smörrebröd eller i en baguettesmörgås. Se till att smörgåstårtan har tydliga smaker och olika texturer. Gör gärna tårtan dagen före servering eller försäljning. Garnera sedan samma dag som smörgåstårtan ska serveras.

Smörgåstårta med kyckling och curry

Smörgåstårta med kyckling och curry

Kyckling och curry är omtyckta smaker som gör sig bra i en smörgåstårta, på ett smörrebröd eller i en baguettesmörgås. Se till att smörgåstårtan har tydliga smaker och olika texturer. Gör gärna tårtan dagen före servering eller försäljning. Garnera sedan samma dag som smörgåstårtan ska serveras.

Lägg till i favoriter Skriva ut

Ingredienser

1 st
1 st (6 bitar)
  • 400 g kavring eller rågbröd (kantskuret)
Fyllning kyckling:
Fyllning äpple, curry:
Fyllning:
Garnering dag 2:
Håll skärmen tänd

Gör så här

  • Dag 1:
    • Salta och peppra kycklingen och stek gyllenbrun i smör. Stek klart i ugn på 160° till en innertemperatur på 70°. Låt svalna. Skär kycklingen i små tärningar.
    • Finhacka löken och skär moroten i små tärningar (brunoise). Stek löken i smör tills den blivit mjuk, tillsätt morot och curry, fräs under omrörning ca 1 min.
    • Tärna äpplet fint och vänd ner i curryblandningen med tabascon. Lägg i en bunke och svalna.
    • Blanda färskost, crème fraiche, persilja, salt och peppar. Lägg undan 100 g (vid en smörgåstårta på 6 bitar) till att stryka upp smörgåstårtan med.
    • Vänd ner kycklingen i curryblandningen. Blanda med resterande färskostkräm.
    • Lägg ut brödet och lägg på hälften av kycklingröran på brödet, upprepa detta en gång och avsluta med bröd.
    • Bred färskostkrämen på och runt om smörgåstårtan. Plasta och ställ i kyl över natten.
  • Dag 2:
    • Stryk på extra färskost runt om. Dekorera efter eget tycke och smak.
Produkter i detta recept