![Smördegsflarn är ett trevligt lunchalternativ till pizzan och lite lyxigare än en smörgås. Erbjud olika toppingar och servera flarnen värmda i salamander för bästa frasighet. Den här toppas med grönkålspesto, mozzarella, hasselnötter och picklade havtorn.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/smordegsflarn-med-gronkalspesto-mozzarella-och-picklade-havtorn/3964725581.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.36,0.5&format=webp&quality=80)
Smördegsflarn med grönkålspesto, mozzarella och picklade havtorn
![Smördegsflarn med grönkålspesto, mozzarella och picklade havtorn](https://cdn-kund.arla.se/recept/smordegsflarn-med-gronkalspesto-mozzarella-och-picklade-havtorn/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Smördegsflarn är ett trevligt lunchalternativ till pizzan och lite lyxigare än en smörgås. Erbjud olika toppingar och servera flarnen värmda i salamander för bästa frasighet. Den här toppas med grönkålspesto, mozzarella, hasselnötter och picklade havtorn.
Gör så här
-
- Ta bort den grova stammen på grönkålen.
- Mixa grönkål, persilja, vitlök, rapsolja, citronskal och citronsaft till en slät pesto.
- Tillsätt ost och hasselnötter, mixa med korta pulseringar. Smaka av med salt och peppar.
-
Smördegsflarn:
- Skär smördegsarken i 10x20 cm. Stryk på hälften av grönkålspeston och toppa med riven mozzarella.
- Baka av i ugn på 225° i 15–20 min.
- Värm i salamandern vid servering och toppa med resterande pesto, picklade havtorn, spenatblad och rostade hasselnötter.