Smördegsflarn med grönkålspesto, mozzarella och picklade havtorn
Smördegsflarn är ett trevligt lunchalternativ till pizzan och lite lyxigare än en smörgås. Erbjud olika toppingar och servera flarnen värmda i salamander för bästa frasighet. Den här toppas med grönkålspesto, mozzarella, hasselnötter och picklade havtorn.
Gör så här
-
- Ta bort den grova stammen på grönkålen.
- Mixa grönkål, persilja, vitlök, rapsolja, citronskal och citronsaft till en slät pesto.
- Tillsätt ost och hasselnötter, mixa med korta pulseringar. Smaka av med salt och peppar.
-
Smördegsflarn:
- Skär smördegsarken i 10x20 cm. Stryk på hälften av grönkålspeston och toppa med riven mozzarella.
- Baka av i ugn på 225° i 15–20 min.
- Värm i salamandern vid servering och toppa med resterande pesto, picklade havtorn, spenatblad och rostade hasselnötter.