![Det fluffiga potatisskummet med lagrad ost och persilja gömmer en ragu på spritade ärtor och sockerärtor samt ett crust på panko med brynt smör och espelettepeppar. Portabellosvamparna är bakade i brynt smör vilket ger dem en mjuk och lätt fluffig textur.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/smorbakad-svamp-med-ragu-pa-artor-och-potatisskum/658931174.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.47,0.33&format=webp&quality=80)
Smörbakad svamp med ragu på ärtor och potatisskum
![Smörbakad svamp med ragu på ärtor och potatisskum](https://cdn-kund.arla.se/recept/smorbakad-svamp-med-ragu-pa-artor-och-potatisskum/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Det fluffiga potatisskummet med lagrad ost och persilja gömmer en ragu på spritade ärtor och sockerärtor samt ett crust på panko med brynt smör och espelettepeppar. Portabellosvamparna är bakade i brynt smör vilket ger dem en mjuk och lätt fluffig textur.
Gör så här
-
Smörbakad portabello:
- Lägg ner svamp, brynt smör, timjan, vitlöksklyftor och salt i en form. Baka i ugn på 150° ca 30 min.
-
Ragu:
- Blanchera ärtorna och dela ner den picklade löken i ringar.
- Vänd ihop de nyblancherade ärtorna med löken vid servering.
-
Crust:
- Rosta panko i ugn på 150° ca 10 min eller tills det är gyllenbrunt.
- Blanda panko med det brynta smöret, citronskal, salt och espelettepeppar.
-
Potatisskum:
- Koka potatisen tills den är mjuk. Lägg alla ingredienser i en mixer. Mixa allt slätt och se till att det blir en lös konsistens.
- Häll upp på sifon och ladda med 2 patroner. Håll varm på 50° i ugn eller vattenbad.
-
Montering:
- Lägg ragun i svamparna. Lägg crustet på ragun och toppa med potatisskummet.
- Dekorera med buskkrasse, lökblommor och våtarv.