I Mexiko delar ofta gästerna på en helgrillad fisk som de plockar bitar av till sina tacos. Thomas smörbakade kummel med härlig smak av vitlök passar fint på en tortilla. Gärna ihop med nötig avokado och en habanero­dressing med bett.

Smörbakad kummel med habanero och avokado

Recept av Thomas Sjögren

I Mexiko delar ofta gästerna på en helgrillad fisk som de plockar bitar av till sina tacos. Thomas smörbakade kummel med härlig smak av vitlök passar fint på en tortilla. Gärna ihop med nötig avokado och en habanero­dressing med bett.

Gör så här

    • Smält smöret i en kastrull med lätt krossade vitlöksklyftor. Lägg fiskfiléerna på en plåt och slå över smör och vitlöksklyftor. Baka i ugn på 120° till en innertemperatur på ca 42°. Avsluta med att salta fisken.
    • Kärna ur och hacka habaneron fint, blanda med lime- och grapesaft samt honung.
    • Servera fisken plockad i tortillabröd med habanerodressing och tunna avokadoklyftor.