![Ljuvlig ljummen höstpaj med mandelmassa och blåbär serveras med fluffig galangakräm gjord på vispad grädde och färskost smaksatt med riven galangarot.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/skordepaj/1757138187.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.53,0.53&format=webp&quality=80)
Skördepaj
![Skördepaj](https://cdn-kund.arla.se/recept/skordepaj/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Ljuvlig ljummen höstpaj med mandelmassa och blåbär serveras med fluffig galangakräm gjord på vispad grädde och färskost smaksatt med riven galangarot.
Gör så här
-
Paj:
- Tänk på att alla ingredienser till pajbotten måste vara rumstempererade. Blanda mandelmassan med lite smör i taget i en maskin med vinge. Skrapa botten och kanter och se till att det är jämnt blandat. Tillsätt äggen lite i taget. Spritsa i ugnsfasta portionsformar och strö över blåbär.
-
Kaksmulor:
- Blanda alla ingredienser. Strö det över blåbär och smet i formarna och baka av i ugn på 175° i 12–15 min.
-
Galangakräm:
- Vispa grädden lätt fluffig med florsockret. Vispa upp färskosten och blanda med grädden. Vänd försiktigt ner riven galangarot. Servera skördepajen ljummen med galangakrämen.