Skördepaj
Ljuvlig ljummen höstpaj med mandelmassa och blåbär serveras med fluffig galangakräm gjord på vispad grädde och färskost smaksatt med riven galangarot.
Gör så här
-
Paj:
- Tänk på att alla ingredienser till pajbotten måste vara rumstempererade. Blanda mandelmassan med lite smör i taget i en maskin med vinge. Skrapa botten och kanter och se till att det är jämnt blandat. Tillsätt äggen lite i taget. Spritsa i ugnsfasta portionsformar och strö över blåbär.
-
Kaksmulor:
- Blanda alla ingredienser. Strö det över blåbär och smet i formarna och baka av i ugn på 175° i 12–15 min.
-
Galangakräm:
- Vispa grädden lätt fluffig med florsockret. Vispa upp färskosten och blanda med grädden. Vänd försiktigt ner riven galangarot. Servera skördepajen ljummen med galangakrämen.