![Klassisk silltårta med smörig kavring som botten. Vacker och god med matjessill, rödlök och dill. Perfekt på julbordets sillbuffé! Skär gärna upp i portionsbitar så blir det snyggare på buffén och lättare för gästerna att ta för sig.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/silltarta/2083049195.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Silltårta
![Silltårta](https://cdn-kund.arla.se/recept/silltarta/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Klassisk silltårta med smörig kavring som botten. Vacker och god med matjessill, rödlök och dill. Perfekt på julbordets sillbuffé! Skär gärna upp i portionsbitar så blir det snyggare på buffén och lättare för gästerna att ta för sig.
Gör så här
-
- Smält smöret. Mixa kavringen och blanda med smöret och pressa ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt ca 15 min.
- Skär matjessillen i små bitar. Finhacka rödlök och dill.
- Blanda gräddfil, kvarg, rödlök och dill.
- Smält gelatinbladen i en kastrull med spadet från matjessillen. Rör ner det i gräddfilssmeten och vänd ner sillen. Smaka av med svartpeppar.
- Häll i formen. Låt stå kallt minst 3 tim.
-
Garnering:
- Garnera silltårtan med gräslök, rödlök och citronskal innan servering.