![Senapssill är en klassisk julfavorit och mycket omtyckt av julbordsgästerna. Den här krämiga sillen görs på dijonsenap och sötsyrliga vinteräpplen.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/senapssill-med-fransk-senap-och-apple/3657016616.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Senapssill med fransk senap och äpple
![Senapssill med fransk senap och äpple](https://cdn-kund.arla.se/recept/senapssill-med-fransk-senap-och-apple/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Senapssill är en klassisk julfavorit och mycket omtyckt av julbordsgästerna. Den här krämiga sillen görs på dijonsenap och sötsyrliga vinteräpplen.
Gör så här
-
- Låt sillen rinna av ordentligt och skär den i bitar.
- Vispa crème fraiche till fast konsistens och blanda med gräddfil, senap, dill, äpple och purjolök. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda krämen väl med sillen och låt stå minst 1 tim i kyl innan servering.
- Servera i glasburk och toppa med strimlat äpple och salladslök.