![Tössebageriets stjärnkonditor gjorde succé med semmelwrapen 2015. Ett framgångsrecept i ny form, utkavlat på vetedeg med kardemumma, mandelmassa och luftig vispgrädde.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/semmelwraps/738172882.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.51,0.67&format=webp&quality=80)
Semmelwrap
![Semmelwrap](https://cdn-kund.arla.se/recept/semmelwraps/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Tössebageriets stjärnkonditor gjorde succé med semmelwrapen 2015. Ett framgångsrecept i ny form, utkavlat på vetedeg med kardemumma, mandelmassa och luftig vispgrädde.
Gör så här
-
- Blanda alla ingredienser till fördegen i en degblandare och låt jäsa ca 30 min.
- Tillsätt vetedegens ingredienser i fördegen. Arbeta degen ca 8 min.
- Ta upp degen och dela i bitar à 65 g, rulla dem till runda bullar och lägg på plåtar. Låt jäsa 30–50 min.
- Kavla ut bullarna till runda platta bröd, ca 20 cm i diameter och 1 mm tunna. Baka av i ugn på 200° ca 3 min. De ska inte få färg och bröden ska kunna vikas utan att spricka. Låt svalna under handduk.
-
Fyllning:
- Blanda mandelmassa med mandel och kardemumma. Späd ev med lite vatten under omrörning till spritsbar konsistens. Vispa grädden.
-
Montering
- Spritsa ut mandelfyllningen och grädden på bröden. Vik ihop som en wrap. Sikta över florsocker och slå in i smörpapper.