Semmelwraps

Semmelwraps

Gör så här

1. Lös upp jästen i vätskan och tillsätt vetemjöl. Blanda till en deg och låt vila i rumstemperatur i 30 min.

2. Tillsätt alla ingredienser utom saltet i fördegen. Blanda degen ca 8 minuter i maskin med krokar. Tillsätt saltet sista minuten. Låt degen vila ca 10 min.

3. Dela upp degen i bitar, à 60-70 g. Rulla bitarna till runda bullar och låt vila i 30 min under handduk.

4. Kavla ut varje bulle till runda mycket tunna plattor, ca 20 cm i diameter. Baka av i ugn, 240° i ca 3 min. Tiden beror helt på ugnstyp. Brödet ska kunna vikas utan att spricka. Låt svalna under handduk.

5. Blanda mandelmassa med mandel och kardemumma. Späd med vatten under omrörning till spritsbar konsistens. Spritsa ut mandelmassan på degplattan. Vispa grädden och spritsa den på fyllningen. Vik ihop som en wrap. Pudra över florsocker och packa in i smörpapper.

Källa: Semlor 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen