Semla med grekisk yoghurt

Semla med grekisk yoghurt

Gör så här

VALNÖTSMASSA:

Smält sockret i en kastrull tillgyllenbrun färg. Häll i valnötterna, rör runt och stjälp snabbt upp allt på en silikonmatta eller ett bakplåtsåpapper. Låt blandningen svalna ordentligt i rumstemperatur till en hård karamell. Bryt isär karamellen och lägg de grova delarna i en mixer/matberedare med knivar.Låt maskinen gå tills sockret och valnötterna bildat en lätt rinnig massa.

YOGHURTGRÄDDE:

Vänd försiktigt ner lite av den vispade grädden i den grekiska yoghurten.Tillsätt resten av grädden och blanda varsamt.

MONTERING:

Dela semmelbullarna vågrätt. Spritsa på valnötsmassan och därefter yoghurtgrädden méd en krusig tyll.Rngla tunna strängar av flytande honung över grädden. Lägg på locket och pudra den grekiska semlan med florsocker.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen