Semla med grekisk yoghurt

Semla med grekisk yoghurt

Gör så här

Semmelbullar:

1. Blanda alla ingredienser till fördegen och låt jäsa övertäckt ca 30 min.
2. Blanda smör och socker i en degbunke. Tillsätt övriga ingredienser samt fördegen . Kör degen 6-8 min i degblandaren.
3. Ta upp degen och dela i 40 små bitar à 60 g, rulla dem runda och lägg på plåtar.
4. Låt bullarna jäsa 30-50 min.
5. Sätt ugnen på 200°.
6. Grädda bullarna 8-10 min, låt kallna.

Valnötsmassa:

1. Smält sockret till gyllenbrun färg. Häll i valnötterna, rör runt och stjälp snabbt upp allt på en silikonmatta eller ett bakplåtsåpapper. Låt blandningen svalna ordentligt i rumstemperatur till en hård karamell.
2. Bryt karamellen i grova bitar och lägg i en mixer/matberedare med knivar. Låt maskinen gå tills sockret och valnötterna bildat en lätt rinnig massa.

Yoghurtgrädde:

1. Vispa grädden och vänd försiktigt ner lite av grädden i  yoghurten.
2. Tillsätt resten av grädden och blanda varsamt.

Montering:

1. Skär av ett lock på varje bulle.
2. Spritsa på valnötsmassan på de undre delarna och därefter yoghurtgrädden.
3. Ringla tunt med flytande honung över grädden.
4. Lägg på locket och ringla ev över mer honung.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen