![Schweizernöt på Marias vis - en mjölkchokladtryffel med rostade hasselnötter och hasselnötslikör.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/schweizernot-pa-marias-vis/964792307.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Schweizernöt på Marias vis
![Schweizernöt på Marias vis](https://cdn-kund.arla.se/recept/schweizernot-pa-marias-vis/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Schweizernöt på Marias vis - en mjölkchokladtryffel med rostade hasselnötter och hasselnötslikör.
Gör så här
-
- Väg upp grädde och honung och koka upp. Häll grädden i tre omgångar över chokladen och blanda med stavmixer eller kör i mixer. Mixa i smöret och hasselnötsoljan vid ca 30° och tillsätt likören sist.
- Fyll chokladskalen till hälften. Lägg i nötterna. Fyll upp med resten av tryffeln.
- Låt stå ca ett dygn innan pralinerna lockas.