Savoykål med rostad grädde, kyckling och jordärtskockskräm
Den långbakade kycklingen serveras med två sorters kål, jordärtskockskräm och rostade hasselnötter. Grädden rostas i ugn till en karamelliknande smak som blandas med savoykålen. En rätt som garanterat kommer att uppskattas av restaurangens gäster.
Gör så här
-
- Stek kycklingen gyllenbrun i olja. Vakuumpacka kycklingen med kryddorna (ca 10 kycklingklubbor per påse). Tillaga i ugn på 84° över natten eller i ca 10 tim. Dela kycklingen i lår och ben, plocka köttet från låren. Värm i ugn eller kastrull.
- Häll grädden i bleck. Tillaga i ugn på 200° tills ytan är gyllenbrun. Vispa ner den brända ytan i grädden. Upprepa detta tre gånger (det ska bli hälften kvar). Mixa slätt och smaka av med citronsaft, muskot och salt.
- Plocka ner savoykålen i blad och skär ned grovt. Ånga ca 3 min i ugn. Vänd runt kålbladen med den brända grädden.
- Lägg jordärtskockor och smör i folieknyte. Tillaga i ugn på 160° tills de är mjuka, va 30 min. Mixa slätt och smaka av med misopasta och salt.
- Skär ner svartkålen. Hetta upp olja i en panna, lägg ner kålen, tillsätt smör och stek kålen krispig. Pressa över lite citron och salta.
- Toppa med brynt smör och rostade hasselnötter.