Den långbakade kycklingen serveras med två sorters kål, jordärtskockskräm och rostade hasselnötter. Grädden rostas i ugn till en karamelliknande smak som blandas med savoykålen. En rätt som garanterat kommer att uppskattas av restaurangens gäster.

Savoykål med rostad grädde, kyckling och jordärtskockskräm

Recept av Filip Fastén

Den långbakade kycklingen serveras med två sorters kål, jordärtskockskräm och rostade hasselnötter. Grädden rostas i ugn till en karamelliknande smak som blandas med savoykålen. En rätt som garanterat kommer att uppskattas av restaurangens gäster.

Gör så här

    • Stek kycklingen gyllenbrun i olja. Vakuumpacka kycklingen med kryddorna (ca 10 kycklingklubbor per påse). Tillaga i ugn på 84° över natten eller i ca 10 tim. Dela kycklingen i lår och ben, plocka köttet från låren. Värm i ugn eller kastrull.
    • Häll grädden i bleck. Tillaga i ugn på 200° tills ytan är gyllenbrun. Vispa ner den brända ytan i grädden. Upprepa detta tre gånger (det ska bli hälften kvar). Mixa slätt och smaka av med citronsaft, muskot och salt.
    • Plocka ner savoykålen i blad och skär ned grovt. Ånga ca 3 min i ugn. Vänd runt kålbladen med den brända grädden.
    • Lägg jordärtskockor och smör i folieknyte. Tillaga i ugn på 160° tills de är mjuka, va 30 min. Mixa slätt och smaka av med misopasta och salt.
    • Skär ner svartkålen. Hetta upp olja i en panna, lägg ner kålen, tillsätt smör och stek kålen krispig. Pressa över lite citron och salta.
    • Toppa med brynt smör och rostade hasselnötter.