![Drömsk mördegspaj med mandarinkompott toppad med len maräng med sting av sanchopeppar.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/sansho-sour/284191706.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.48,0.69&format=webp&quality=80)
Sansho sour
![Sansho sour](https://cdn-kund.arla.se/recept/sansho-sour/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Drömsk mördegspaj med mandarinkompott toppad med len maräng med sting av sanchopeppar.
Gör så här
-
Mördegsformar:
- Blanda ingredienserna till mördegen i en maskin med vinge. Låt vila i kyl ca 30 min.
- Kavla ut degen ca 2 mm tunt och stansa ut rundlar, 7 cm i diameter. Fodra runda formar, 5 cm i diameter. Nagga botten och frys i minst 1 tim. Baka av i ugn på 175° i 8–12 min.
-
Mandarinkompott:
- Blanda socker och pektin. Rör ner blandningen i mandarinpurén och tillsätt citronskal och saft. Koka kraftigt ca 4 min tills kompotten tjocknat. Blanda i clementinfiléerna och koka någon minut till. Låt kompotten kallna helt och fördela i mördegsformarna.
-
Maräng:
- Koka socker och vatten till 118°. Börja samtidigt vispa äggvitan i en maskin på låg hastighet. Strila sockerlagen ner i äggvitan under hög visphastighet. Tillsätt mald peppar och vispa marängen på låg hastighet tills den kallnat.
- Spritsa marängen på mandarinformarna och bränn av med gasbrännare.