Saffranspannkaka

Saffranspannkaka

Gör så här

1.Lägg ris, vatten, smör och salt i en gryta. Koka upp och koka på svag värme ca 10 min under lock. Tillsätt hälften av mjölken och kanelstänger, rör om och koka upp. Tillsätt resten av mjölken och låt sjuda på mycket svag värme under lock 30-40 min. Rör om då och då.

2.Tillsätt socker och hälften av grädden. Häll upp gröten och låt den kallna.

3.Vispa upp gröten, tillsätt saffran utrörd i resten av grädden, russin och ägg. Häll i smorda formar eller bleck, grädda i ugn, 200° ca 40 min. Låt svalna.

Servera med sylt och vispad grädde.


Serveringsportion: ca 200 g
Källa:Arla Köket Mat & Myter 2011/Skolmat till 100


Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen