Saffranspannkaka med salmbärs- och hallonmarmelad samt vaniljcrème
En klassiker i nytt med ljuvliga smaker av saffran, vanilj och bär.
Gör så här
-
Saffranspannkaka:
- Vispa ihop ägg, socker och salt.Vispa mjölk, mjöl och grädde till en slät smet.
- Blanda äggblandningen med mjölkblandningen, det kokta riset, hackad pistagemandel och saffran.
- Fyll i valfria formar. Baka i ugn,160° tills massan har stelnat i formarna. 2. Blanda syra och brännvin och rör ner i marmeladen. Häll upp i valfri form och låt svalna.
-
Salmbärs- och hallonmarmelad:
- Blanda socker och pektin. Tillsätt puréerna, glukos, socker och vaniljstång. Låt koka till syltprov, ca 106° under omrörning.
-
Vaniljcrème:
- Vispa samman alla ingredienser med elvisp till en fast konsistens.
-
Servering:
Lägg upp den varma saffranspannkakan med salmbärs- och hallonmarmelad, vaniljcrème och gärna en salmbärskompott.