Saffranspannkaka med salmbärs- och hallonmarmelad samt vaniljcrème

Saffranspannkaka med salmbärs- och hallonmarmelad samt vaniljcrème

Gör så här

Saffranspannkaka
1. Vispa ihop ägg, socker och salt.Vispa mjölk, mjöl och grädde till en slät smet.

2. Blanda äggblandningen med mjölkblandningen, det kokta riset, hackad pistagemandel och saffran.

3. Fyll i valfria formar. Baka i ugn,160° tills massan har stelnat i formarna.

Salmbärs- och hallonmarmelad
1. Blanda socker och pektin. Tillsätt puréerna, glukos, socker och vaniljstång. Låt koka till syltprov, ca 106° under omrörning.

2. Blanda syra och brännvin och rör ner i marmeladen. Häll upp i valfri form och låt svalna.

Vaniljcrème
1. Vispa samman alla ingredienser med elvisp till en fast konsistens.

Servering
Lägg upp den varma saffranspannkakan med salmbärs- och hallonmarmelad,
vaniljcrème och gärna en salmbärskompott.

Källa: Sweetlab 2012

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen