![En klassiker i nytt med ljuvliga smaker av saffran, vanilj och bär.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/saffranspannkaka-med-salmbars--och-hallonmarmelad-samt-vaniljcreme/3595098445.gif?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Saffranspannkaka med salmbärs- och hallonmarmelad samt vaniljcrème
![Saffranspannkaka med salmbärs- och hallonmarmelad samt vaniljcrème](https://cdn-kund.arla.se/recept/saffranspannkaka-med-salmbars--och-hallonmarmelad-samt-vaniljcreme/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En klassiker i nytt med ljuvliga smaker av saffran, vanilj och bär.
Gör så här
-
Saffranspannkaka:
- Vispa ihop ägg, socker och salt.Vispa mjölk, mjöl och grädde till en slät smet.
- Blanda äggblandningen med mjölkblandningen, det kokta riset, hackad pistagemandel och saffran.
- Fyll i valfria formar. Baka i ugn,160° tills massan har stelnat i formarna. 2. Blanda syra och brännvin och rör ner i marmeladen. Häll upp i valfri form och låt svalna.
-
Salmbärs- och hallonmarmelad:
- Blanda socker och pektin. Tillsätt puréerna, glukos, socker och vaniljstång. Låt koka till syltprov, ca 106° under omrörning.
-
Vaniljcrème:
- Vispa samman alla ingredienser med elvisp till en fast konsistens.
-
Servering:
Lägg upp den varma saffranspannkakan med salmbärs- och hallonmarmelad, vaniljcrème och gärna en salmbärskompott.