![Att servera desserter i portionsformat ser trevligt ut och ger mindre svinn. Den här saffranspannkakan innehåller tranbär vilket ger en ny touch. Servera gärna med traditionell salmbärssylt och vispad grädde.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/saffranspannkaka-i-miniformat/1287112886.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Saffranspannkaka i miniformat
![Saffranspannkaka i miniformat](https://cdn-kund.arla.se/recept/saffranspannkaka-i-miniformat/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Att servera desserter i portionsformat ser trevligt ut och ger mindre svinn. Den här saffranspannkakan innehåller tranbär vilket ger en ny touch. Servera gärna med traditionell salmbärssylt och vispad grädde.
Gör så här
-
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt ris, salt och ca ⅓ av mjölken. Koka upp under omrörning. Sänk värmen och späd med resten av mjölken lite i taget under omrörning. Lägg ner kanelstången.
- Låt gröten koka på svag värme under lock ca 40 min. Rör om då och då. Låt svalna och ta upp kanelstången.
- Vispa ihop ägg, cottage cheese, vaniljsocker och saffran. Rör ner blandningen samt tranbär i gröten.
- Häll smeten i ett smort bleck och grädda i ugn på 200° ca 15 min. Skär upp i små rutor och servera med vispad grädde och sylt.