![Saffran är en av de kryddor som förknippas mest till julsäsongen. Baka mazarinerna med saffran i både mandelfyllningen och glasyren. Extra spännande blir saffransmazarinerna då de dessutom har russin som har dragit i en lag med rom i fyllningen.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/saffransmazariner-med-romrussin/2529763751.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.43,0.31&format=webp&quality=80)
Saffransmazariner med romrussin
![Saffransmazariner med romrussin](https://cdn-kund.arla.se/recept/saffransmazariner-med-romrussin/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Saffran är en av de kryddor som förknippas mest till julsäsongen. Baka mazarinerna med saffran i både mandelfyllningen och glasyren. Extra spännande blir saffransmazarinerna då de dessutom har russin som har dragit i en lag med rom i fyllningen.
Gör så här
-
Mördeg:
- Blanda smör och socker med i maskin med vinge.
- Tillsätt vetemjöl och salt och kör till en smulig deg, tillsätt ägget och kör tills degen precis gått ihop.
- Tryck ut degen i formarna, skär av överflödig deg. Plasta och kyl i 1 tim innan de fylls.
-
Romrussin:
- Koka upp vatten och socker, tillsätt rom och russin och plasta. Låt dra i minst 1 tim.
-
Mazarinmassa:
- Blanda saffran med vatten.
- Kör mandelmassan mjuk i maskin med vinge. Tillsätt smöret lite i taget tills det gått ihop.
- Blanda ner äggen tillsammans med saffransblandningen lite i taget tills allt precis gått ihop till en jämn smet.
-
Beredning:
- Sila av russinen och vänd ner i mazarinmassan. Spritsa fyllningen i formarna men spara ½ cm upp till kanten.
- Baka av på 190° i 10–12 min. Ta ut och vänd upp och ner på ett bakplåtspapper och låt svalna.
-
Glasyr:
- Blanda glasyren och bred på mazarinerna.