Att anpassa de klassiska bakverken efter säsong uppskattas av kunder och gäster. Julens saffransmazariner är lyxiga och smakrika. Baka dem gärna i lite mindre format då de är läckert fullmatade.

Saffransmazarin

Recept av Roy Fares

Att anpassa de klassiska bakverken efter säsong uppskattas av kunder och gäster. Julens saffransmazariner är lyxiga och smakrika. Baka dem gärna i lite mindre format då de är läckert fullmatade.

Gör så här

  • Bottnar:

    • Blanda alla ingredienser till en deg, plasta och låt vila i kyl ca 20 min.
    • Ta ut degen, knåda lite lätt och kavla ut på mjölat bord tills den är 3-4 mm tjock. Ta ut bottnar med en utstickare.
    • Fodra runda mazarinformar (8 cm i diameter) och se till att degen går över kanten, skär bort överflödig deg.
  • Mazarinfyllning:

    • Blanda smält smör och saffran, ställ åt sidan.
    • Blanda mandelmassa med smör, lite i taget. i maskin med vinge. Tillsätt det smälta saffranssmöret.
    • Tillsätt ägg och äggulor, lite i taget och blanda väl.
    • Vänd i vaniljsocker och vetemjöl och kör till en slät massa.
    • Fyll formarna lite mer än 3/4. Strö över mandelspån och grädda i ugn på 180° i 15–16 min eller tills kakorna fått en fin gyllenbrun färg.
    • Låt svalna helt innan de vänds ut ur formarna. Pudra på florsocker innan servering.