Saffransmazarin
Att anpassa de klassiska bakverken efter säsong uppskattas av kunder och gäster. Julens saffransmazariner är lyxiga och smakrika. Baka dem gärna i lite mindre format då de är läckert fullmatade.
Gör så här
-
Bottnar:
- Blanda alla ingredienser till en deg, plasta och låt vila i kyl ca 20 min.
- Ta ut degen, knåda lite lätt och kavla ut på mjölat bord tills den är 3-4 mm tjock. Ta ut bottnar med en utstickare.
- Fodra runda mazarinformar (8 cm i diameter) och se till att degen går över kanten, skär bort överflödig deg.
-
Mazarinfyllning:
- Blanda smält smör och saffran, ställ åt sidan.
- Blanda mandelmassa med smör, lite i taget. i maskin med vinge. Tillsätt det smälta saffranssmöret.
- Tillsätt ägg och äggulor, lite i taget och blanda väl.
- Vänd i vaniljsocker och vetemjöl och kör till en slät massa.
- Fyll formarna lite mer än 3/4. Strö över mandelspån och grädda i ugn på 180° i 15–16 min eller tills kakorna fått en fin gyllenbrun färg.
- Låt svalna helt innan de vänds ut ur formarna. Pudra på florsocker innan servering.