![Att anpassa de klassiska bakverken efter säsong uppskattas av kunder och gäster. Julens saffransmazariner är lyxiga och smakrika. Baka dem gärna i lite mindre format då de är läckert fullmatade.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/saffransmazarin/1823807889.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=81)
Saffransmazarin
![Saffransmazarin](https://cdn-kund.arla.se/recept/saffransmazarin/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=81&rmode=crop)
Att anpassa de klassiska bakverken efter säsong uppskattas av kunder och gäster. Julens saffransmazariner är lyxiga och smakrika. Baka dem gärna i lite mindre format då de är läckert fullmatade.
Gör så här
-
Bottnar:
- Blanda alla ingredienser till en deg, plasta och låt vila i kyl ca 20 min.
- Ta ut degen, knåda lite lätt och kavla ut på mjölat bord tills den är 3-4 mm tjock. Ta ut bottnar med en utstickare.
- Fodra runda mazarinformar (8 cm i diameter) och se till att degen går över kanten, skär bort överflödig deg.
-
Mazarinfyllning:
- Blanda smält smör och saffran, ställ åt sidan.
- Blanda mandelmassa med smör, lite i taget. i maskin med vinge. Tillsätt det smälta saffranssmöret.
- Tillsätt ägg och äggulor, lite i taget och blanda väl.
- Vänd i vaniljsocker och vetemjöl och kör till en slät massa.
- Fyll formarna lite mer än 3/4. Strö över mandelspån och grädda i ugn på 180° i 15–16 min eller tills kakorna fått en fin gyllenbrun färg.
- Låt svalna helt innan de vänds ut ur formarna. Pudra på florsocker innan servering.