![Seg saffranskola med lite krisp och god smakbrytning från flingsaltet passar på julbordets gottebord eller att sälja över disk. Gjut gärna kolorna i silikonformar för mindre svinn och perfekt form.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/saffranskola-med-flingsalt/751567160.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.4,0.58&format=webp&quality=80)
Saffranskola med flingsalt
![Saffranskola med flingsalt](https://cdn-kund.arla.se/recept/saffranskola-med-flingsalt/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Seg saffranskola med lite krisp och god smakbrytning från flingsaltet passar på julbordets gottebord eller att sälja över disk. Gjut gärna kolorna i silikonformar för mindre svinn och perfekt form.
Gör så här
-
- Blanda alla ingredienser i en kastrull och sjud tills den kommit upp i 108°. Börja då att vispa så kolan inte bränns. Koka till 125°.
- Gjut i små silikonformar eller i en större form. Strö över flingsalt och låt stelna i rumstemperatur.