Saffransgelato
Glassdisken måste hålla sig uppdaterad året om, så saffransgelato i juletid är en självklarhet. Vaniljtonen och nyanserna av kola framhäver den milda saffranssmaken.
Gör så här
-
Saffransgelato:
- Värm upp 1000 g av den gula basen och rör ner saffranet.
- Blanda saffransbasen med resterande gul bas, vaniljpasta och kondenserad mjölk och mixa slätt.
- Frys i gelatomaskin. Ta ur gelatomaskinen, lägg i kantin och chockfrys i 10 min. Garnera med saffran och ringla ev över kolasås.
-
Gul bas:
- Häll mjölk i pastörisatorn. Sätt programmet på låg pastörisering. Värm till 40°.
- Blanda de torra ingredienserna och häll i pastörisatorn. Värm till 45° och tillsätt grädde och äggulor. Värm till 65° och låt gå i 30 min. Kyl ner till 4°.
- Låt mogna i minst 4 tim, helst 12 tim i pastörisatorn.