![Glassdisken måste hålla sig uppdaterad året om, så saffransgelato i juletid är en självklarhet. Vaniljtonen och nyanserna av kola framhäver den milda saffranssmaken.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/saffransgelato/505331552.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Saffransgelato
![Saffransgelato](https://cdn-kund.arla.se/recept/saffransgelato/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Glassdisken måste hålla sig uppdaterad året om, så saffransgelato i juletid är en självklarhet. Vaniljtonen och nyanserna av kola framhäver den milda saffranssmaken.
Gör så här
-
Saffransgelato:
- Värm upp 1000 g av den gula basen och rör ner saffranet.
- Blanda saffransbasen med resterande gul bas, vaniljpasta och kondenserad mjölk och mixa slätt.
- Frys i gelatomaskin. Ta ur gelatomaskinen, lägg i kantin och chockfrys i 10 min. Garnera med saffran och ringla ev över kolasås.
-
Gul bas:
- Häll mjölk i pastörisatorn. Sätt programmet på låg pastörisering. Värm till 40°.
- Blanda de torra ingredienserna och häll i pastörisatorn. Värm till 45° och tillsätt grädde och äggulor. Värm till 65° och låt gå i 30 min. Kyl ner till 4°.
- Låt mogna i minst 4 tim, helst 12 tim i pastörisatorn.