Saffransbullar är ett av julsäsongens mest älskade bakverk. Så fyll disken med olika varianter. Fyll saffransdegen med en mandel- och citronfyllning. Garnera med pärlsocker och mandelspån.

Saffransbullar med mandel och citron

Saffransbullar är ett av julsäsongens mest älskade bakverk. Så fyll disken med olika varianter. Fyll saffransdegen med en mandel- och citronfyllning. Garnera med pärlsocker och mandelspån.

Gör så här

    • Blanda samtliga ingredienser till degen i en degblandare och kör 3 min på låg hastighet. Öka hastigheten och kör ca 8 min till en fin deg.
    • Tryck ut degen på en plåt och låt vila i kylen i minst 2 tim eller över natten.
    • Blanda alla ingredienser till fyllningen i maskin med vinge.
    • Dela degen i lagom stora bitar och kavla ut degen ca ½ cm, bred på mandelfyllning med citron och vik ett treslag.
    • Skär remsor och snurra till bullar à 70 g, lägg på plåtar och låt jäsa till dubbel storlek i rasken eller i rumstemperatur.
    • Dela degen i lagom stora bitar och kavla ut degen ca ½ cm tjock, bred på fyllningen och vik ett treslag.
    • Skär remsor och snurra till bullar à 70 g. Lägg på plåtar och låt jäsa till dubbel storlek i rasken eller i rumstemperatur.
  • Pensling och garnering:

    • Vispa ägg och vatten till äggstrykning.
    • Koka en sockerlag, 50/50 till pensling efter avbakning.
    • Pensla bullar med äggstrykning. Strö på pärlsocker och mandelspån. Baka av bullarna i 200° 8–10 min.
    • Pensla med sockerlag direkt när de kommer ur ugnen.