![Det här är en saffranslatte extra allt att erbjuda gästerna i adventstid. Sötsyrlig glöggkaramell ripplad i glas med saffranssmakande mjölkskum. Toppa med söt italiensk maräng, syrliga lingon och gärna en pepparkaka.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/saffrans--och-glogglatte/2152313624.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.45,0.38&format=webp&quality=80)
Saffrans- och glögglatte
![Saffrans- och glögglatte](https://cdn-kund.arla.se/recept/saffrans--och-glogglatte/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Det här är en saffranslatte extra allt att erbjuda gästerna i adventstid. Sötsyrlig glöggkaramell ripplad i glas med saffranssmakande mjölkskum. Toppa med söt italiensk maräng, syrliga lingon och gärna en pepparkaka.
Gör så här
-
Glöggkaramell:
- Koka ner vinglöggen tills den har sirapskonsistens och ca 1 dl återstår.
-
Lag på saffran:
- Koka socker, saffran och vatten tills sockret löst sig. Låt svalna och tillsätt konjak. Låt mogna i kyl, gärna flera dagar.
-
Italiensk maräng:
- Koka socker och vatten till 121°. Vispa äggvitan till skum och häll ner sockerlagen i en tunn stråle under kraftig vispning till en styv maräng. Vispa sedan marängen på låg växel tills den kallnat.
-
Saffrans- och glögglatte:
- Rippla glöggkaramell i en glasmugg. Blanda mjölk med saffranslag 1 tsk per portion och skumma. Häll saffransmjölken i muggen och täck toppen med italiensk maräng. Bränn av marängen med en brännare och toppa med torkade lingon och ev en pepparkaka.