![Vi bakar bröd varje dag. I början var det stressigt att få in brödbaket och det kändes komplicerat. Nu är det superenkelt. Den här degen är bara att blanda ihop och ställa i köket över natten för att baka ut morgonen därpå. Därför behövs det också så lite jäst i degen.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/rydbos-nattbrod/294668397.gif?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Rydbos nattbröd
![Rydbos nattbröd](https://cdn-kund.arla.se/recept/rydbos-nattbrod/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Vi bakar bröd varje dag. I början var det stressigt att få in brödbaket och det kändes komplicerat. Nu är det superenkelt. Den här degen är bara att blanda ihop och ställa i köket över natten för att baka ut morgonen därpå. Därför behövs det också så lite jäst i degen.
Gör så här
-
- Blanda jäst och vatten.
- Blanda alla torra ingredienser och häll i jästblandningen. Arbeta degen smidig.
- Låt jäsa över natten i rumstemperatur.
-
- Dela den kladdiga degen till 10 bröd (för 3 l vätska). Lägg på smorda bleck.
- Låt jäsa ca 35 min.
- Grädda i ugn, 180° ca 35 min.