![Rulltårta går att variera i det oändliga. Både med smaksättningen av bottnen och av fyllningen. Garnera gärna med en spritsad topping av grädde eller frosting och lite bär.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/rulltarta/1409616673.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Rulltårta
![Rulltårta](https://cdn-kund.arla.se/recept/rulltarta/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Rulltårta går att variera i det oändliga. Både med smaksättningen av bottnen och av fyllningen. Garnera gärna med en spritsad topping av grädde eller frosting och lite bär.
Gör så här
-
- Vispa ägg och socker poröst.
- Sikta mjöl och bakpulver och blanda med äggvispet.
- Stryk ut tunt på bakplåtspapper. Baka av i ugn på 240°, 3–5 min.
- Sockra på ytan och vänd upp på ett smörpapper, låt kallna.
-
Fyllning/frosting:
- Vispa smör och färskost vitt och fluffigt. Vispa i florsocker och vaniljsocker lite i taget till en fast och fin frosting. Vänd försiktigt i vald smaksättning.
- Fördela frostingen jämnt på botten och rulla ihop från långsidan till en tät rulle i pappret. Dela till två rulltårtor, fixera i plast och lägg i kyl.
- Skär i lagom stora bitar. Garnera gärna med extra frosting eller vispad grädde, bär och örter.