Rullad fläsksida med ingefära
Smaksätt insidan med ingefära, rostad vitlök och vitlöksolja. Då sprider sig smakerna fint i fläsket. Glazen ger en smakrik, frasig svål. Servera med smörstekt persiljerot, grön ärtpuré och bönor. Variera gärna tillbehören efter säsong.
Gör så här
-
- Skär ett snitt längs med fläsksidan, men inte rakt igenom. Vik upp köttet.
- Skala och dela vitlöken i klyftor. Rosta i ugn med oljan på 160° tills vit löken är gyllene. Skala och finstrimla ingefäran. Blanda vitlök, olja och ingefära och bred ut på fläsket. Rulla ihop med svålsidan utåt och bind med steksnöre.
- Karamellisera sockret till glazen. Tillsätt soja, sake och mirin och låt koka ihop.
- Tillaga fläskrullen i ugn på 90° ånga. Stäng av ångan och fortsätt tillaga köttet tills det är mört, ca 4 tim.
- Öka temperaturen till 250° och låt svålen bli frasig och gyllenbrun. Pensla svålen då och då med glazen. Vänd fläskrullen under stekningen så att den blir frasig runtom. Skär i skivor vid servering.
- Bryn smöret i en stekpanna och lägg ner persiljerötterna och salta. Ös med smöret under stekningen.
- Koka ärtorna i saltat vatten. Sila av och tillsätt grädde. Sjud tills grädden har krämig konsistens. Mixa till en slät puré och smaka av med salt och crème fraiche. Lägg i en spritspåse.
- Sprita bondbönorna. Koka bönor och haricots verts i saltat vatten 1–2 min. Kyl i isbad. Skala bondbönorna. Skala och skär schalottenlöken i tunna ringar.
- Servera fläskskivan med persiljeroten. Spritsa på ärtpurén och garnera med bondbönor, haricots verts, schalottenlök och ärtskott blandade med lite olivolja. Droppa ev på lite av glazen.