![Hel rotselleri bakas långsamt mjuk med smör och timjan. Selleriköttet gröps ur och blandas med färsk libbsticka och läggs tillbaka i skalet. En kombination som passar fint ihop med smörigheten och syran i såsen.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/rotselleri--flader--smor--libbsticka/3879556369.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Rotselleri – Fläder – Smör – Libbsticka
![Rotselleri – Fläder – Smör – Libbsticka](https://cdn-kund.arla.se/recept/rotselleri--flader--smor--libbsticka/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Hel rotselleri bakas långsamt mjuk med smör och timjan. Selleriköttet gröps ur och blandas med färsk libbsticka och läggs tillbaka i skalet. En kombination som passar fint ihop med smörigheten och syran i såsen.
Gör så här
-
- Lägg rotsellerin med skalet kvar på var sitt dubbelvikt ark aluminiumfolie. Toppa med smör, timjan och salt. Linda ihop foliepaketen och baka i ugn på 150° tills rotsellerin är mjuk, ca 2 tim.
- Ta ut och låt svalna i folien. Gröp ur och blanda rotsellerin med libbsticka och lägg tillbaka i skalen.
-
Flädersmörsås:
- Svetta schalottenlöken med pepparkornen i lite av smöret i en kastrull. Häll på vinäger och låt sjuda ca 5 min, tillsätt saften och sila vätskan. Spara löken och plocka bort pepparkornen.
- Häll vätskan i en kannmixer och mixa i resten av smöret, lite i taget. Smaka av med salt och ev lite mer vinäger. Vänd ner den sparade löken och servera såsen till rotsellerin.