![Rostad vitlök ger aiolin en rundare, mindre skarp smak. Bra för gäster som är känsliga mot rå vitlök.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/rostad-vitloksaioli/1558278758.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=81)
Rostad vitlöksaioli
![Rostad vitlöksaioli](https://cdn-kund.arla.se/recept/rostad-vitloksaioli/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=81&rmode=crop)
Rostad vitlök ger aiolin en rundare, mindre skarp smak. Bra för gäster som är känsliga mot rå vitlök.
Gör så här
-
- Rosta skalade vitlöksklyftor i ugn på 150° med lite salt och olivolja tills de är mjuka och gyllene.
- Mixa vitlöksklyftorna med ägg och citronsaft. Tillsätt matolja under knivens gång och kör till en tjock majonnäs. Smaksätt ev med mer citronsaft och salt.