![Då vit choklad rostas får den smak av kola. Mycket enkelt att ha förberett och sedan strö på desserter. Toppa t ex små glasdesserter med citron posset eller hallonchantilly. En perfekt liten dessert efter lunchen.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/rostad-vit-choklad/2214220423.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Rostad vit choklad
![Rostad vit choklad](https://cdn-kund.arla.se/recept/rostad-vit-choklad/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Då vit choklad rostas får den smak av kola. Mycket enkelt att ha förberett och sedan strö på desserter. Toppa t ex små glasdesserter med citron posset eller hallonchantilly. En perfekt liten dessert efter lunchen.
Gör så här
-
- Lägg den vita chokladen på en plåt med bakplåtspapper.
- Rosta chokladen i ugn på 170° ca 5 min eller tills den fått en rostad färg utan att vara bränd.
- Låt kallna och kör till ett smul i en mixer eller hacka smått med kniv.